Två män som ler mot kameran

4 min läsning

Lista: Topp 10 Lysa Hacks

På Lysa vill vi göra det lätt att spara rätt. Därför strävar vi hela tiden efter att utveckla tjänsten och göra den ännu enklare för dig att använda. Nedan följer 10 smarta hacks som gör att du får ut det mesta, av det bästa, med Lysa.

  1. Ladda ner Lysa som app
  2. Dela ditt Lysakonto med din partner
  3. Buffertspara med rörlig ränta
  4. Flytta ditt sparande smidigt till Lysa
  5. Få en ännu lägre avgift
  6. Månadsspara automatiskt
  7. Bli en del av vårt community
  8. Skicka säkra meddelanden
  9. Stående interna överföringar
  10. Lyssna på vårt whitepaper på Spotify

1. Ladda hem Lysa som en app i mobilen

Tanken med Lysa är att göra det lätt för dig att spara rätt. Du kan använda tjänsten genom att ladda ner vår app i App Store eller Google Play, eller använda Lysa direkt på webben. För dig som föredrar att använda Lysas webbtjänst kan du enkelt skapa en genväg till webbtjänsten på hemskärmen på din mobil.

Guide: så här skapar du ett bokmärke för Lysa på mobilen

2. Dela ditt Lysakonto med din partner

En efterfrågad funktion hos våra kunder har varit att kunna dela sina Lysakonton med andra och/eller följa någon annans konto. Så till er med gemensam ekonomi, som sparar tillsammans till barn eller barnbarn, kompisresor eller som helt enkelt vill testa en ny funktion ihop med nära och kära – välkomna att dela och följa varandras Lysakonton. Du sätter upp dina delade konton enkelt via hemsidan. dela-konto-lysa.jpg

3. Buffertspara med rörlig ränta

Sparkonto Auto fungerar precis som ett vanligt bankkonto, med den enkla skillnaden att du får ränta på pengarna. På det sättet får dina pengar möjlighet att växa, bara genom att ligga där. Med fria uttag och insättningar, statlig insättningsgaranti och helt utan bindningstid är Sparkonto Auto det perfekta kontot för ex. din buffert, semesterkassan eller andra kortsiktiga sparanden.

Läs mer om buffertsparande här.

4. Flytta ditt sparande smidigt till Lysa

Det ska vara lätt att spara rätt. Med vår ISK-flytt kan du enkelt och smidigt flytta ditt sparande, från annat institut, till ditt Lysakonto. Då flytten sker direkt mellan två ISK-konton utgör flytten inte grund för beskattning och Lysa tar inte ut någon flyttavgift.

5. Få en ännu lägre avgift

Känner du någon som skulle behöva komma igång med sitt sparande? När du bjuder in en vän till Lysa får ni båda upp till 20 % rabatt på Lysas avgift i flera månader. Och du vet väl att du kan bjuda in hur många vänner du vill? För varje vän som börjar investera hos oss får du lägre avgift i ytterligare fler månader. Bjud in en vän här.

6. Månadsspara automatiskt

Det brukar sägas att det bästa sparandet är det som blir av. Tänk om det kunde bli av, varje månad, utan att du behövde tänka på det? Gör som över 70 % av våra kunder – sätt ditt sparande på autopilot och börja månadsspara du också. Det är enkelt att komma igång!

7. Gå med i vårt Facebook-community

Lysa har en egen Facebookgrupp. Eller snarare; våra kunder har en egen Facebookgrupp. Den heter Lysa Community Sverige och syftet med gruppen är att göra det lättare för våra fantastiska kunder att mötas, prata och dela med sig om allt som har med sparande och privatekonomi att göra. I gruppen brukar vi på Lysa också förhandsvisa nya funktioner och be om tips och feedback på kommande produktutvecklingar. En härlig gemenskap – välkommen in!

8. Skicka säkra meddelanden

Det finns många sätt att komma i kontakt med oss. Ett av de smartaste sätten att kontakta oss är via tjänstens egna meddelandetjänst. Inte nog med att det är säkert (då det sker i inloggat läge) – du får också relevanta och specifika svar kopplade direkt till ditt konto eftersom du redan har loggat in och legitimerat dig. Du får en notis via mejl så fort du har fått svar på din fråga.

9. Stående interna överföringar

En smidig funktion som gör det enkelt för dig att skapa månatliga interna överföringar mellan konton på Lysa. Perfekt för dig som vill föra över en summa varje månad från t.ex. ditt Sparkonto Auto till ett av dina ISK. Eller vice versa. Eller mellan två ISK. Eller mellan två Sparkonto Auto. Funktionen finns tillgänglig i vår app och på webben under rubriken “Stående interna överföringar” på kontovyn. Testa gärna och dela gärna vad ni tycker och tänker.

10. Lyssna på vårt whitepaper på Spotify

För dig som är lite extra intresserad av detaljerna finns allt du behöver veta om Lysa i vårt whitepaper. Om du föredrar att lyssna istället för att läsa dig till information kan du alltid lyssna på vårt whitepaper på Spotify. Musiklagt, inläst och producerat av oss på Lysa – för dig.Tack alla våra kunder!
Vi vill passa på att tacka alla våra kunder för de idéer, förbättringsförslag och feedback som ni skickar till oss. Tillsammans gör vi tjänsten ännu bättre! Och tack för att ni rekommenderar Lysa för vänner, grannar, svärmödrar och kollegor. Ju fler vi blir desto mer kan vi trycka ner avgifterna – tillsammans. 💙

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Produkt

Skribent: [object Object]

Skribent: Noak Garberg

Har du några frågor?

Ja, Lysa finns tillgängligt både som app och som webbtjänst. Som privatkund kan du ladda ner appen från App Store eller Google Play Store. Om du hellre vill använda vår webbtjänst kan du enkelt logga in via hemsidan och även skapa ett bokmärke för denna till din mobils hemskärm.

Som privatkund investerar du alltid på ett eller flera ISK-konton. Du kan även spara till buffert och mer kortsiktiga sparmål med Sparkonto Auto, vilket är ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti.

Lysa står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att utöva diskretionär portföljförvaltning. Det innebär i korthet att vi får förvalta kunders pengar. Att vi har tillstånd hos Finansinspektionen innebär att vi, på samma sätt som en bank, måste uppfylla höga krav gällande skydd av kunders pengar och finansiella instrument. Att ha med sig är att du äger alla fondandelar du har hos oss och innan dina insättningar hunnit investeras omfattas de av den statliga insättningsgarantin.

Du kan läsa mer om säkerhet.

Kärt barn har många namn. Vissa kallar Lysa för en fondrobot, andra säger spartjänst. Vi brukar summera det som att Lysa är en enkel och automatisk investeringstjänst som ger dig ett bra, brett och billigt sparande - baserat på Nobelprisvinnande forskning.

Att börja spara med Lysa är enkelt. Allt börjar med att du får svara på några frågor om dig, din ekonomi och vad du vill spara till. Baserat på dina svar tar vi fram ett investeringsförslag för en fondportfölj med rätt risknivå, anpassat för just ditt sparmål. När du sedan sätter in pengar på ditt Lysakonto så investerar vi dem helt automatiskt enligt kontots målfördelning. Här kan du läsa mer om hur Lysa fungerar.

Ja, du kan välja mellan att investera så brett som möjligt eller med fokus på hållbarhet. Det breda fokuserar på att maximera exponeringen mot den globala marknaden medan det hållbara exkluderar vissa typer av branscher och består av indexfonder vilka följer Paris-Aligned Benchmark med målet att minska koldioxidutsläpp. Läs mer om våra investeringsfokus.

Vår automatiserade spartjänst är en av marknadens mest prisvärda, med en total avgift för dig som privatkund om ca 0,4 % per år. Du kan läsa mer om våra avgifter.