Linn Persson x Lysa

2020-12-12

Vi är glada och stolta att kunna berätta om vårt samarbete med Linn Persson, svensk landslagsskidskytt från Torsby.

Lysa växer främst genom rekommendationer och tips. När en av våra kunder, som dessutom är en av världens främsta skidskyttar, hörde av sig om ett samarbete kändes det helt naturligt att säga ja.

  • Jag fastnade för Lysa för att det kändes "bra i magen" med transparensen och enkelheten de har. När det gäller långsiktigt sparande är låga avgifter en av nyckelfaktorerna, vilket är ännu en av anledningarna till att jag redan innan samarbetet hade en väsentlig del av mitt sparande hos just Lysa, säger Linn och fortsätter.

  • Jag tycker absolut att det är spännande att logga in och följa börsens upp- och nedgång men, precis som med min satsning som idrottare, vet jag att det är långt ifrån en rak väg uppåt. Både med ett långsiktigt sparande och med idrottande tror jag att det är regelbunden tillförsel av resurser, i form av pengar, tid och träning eller energi, under lång tid som är det som kommer ge störst resultat, säger Linn Persson.

Det finns en likhet mellan Linns långsiktiga idrottsresa och hur vi på Lysa ser på det långsiktiga sparandet. I hennes fall satte hon tidigt, redan som 12-åring, ett högt uppsatt mål för sig själv; hon skulle bli bäst i världen. Och med upp-, med- och motgångar längs vägen har hon ändå hela tiden strävat, och fortsätter att sträva, efter att nå just dit.

Lite på samma sätt fungerar det långsiktiga sparandet. För oss alla. Målet ligger någonstans där framme i tiden, ibland så pass långt fram att det är svårt att definiera eller föreställa sig mållinjen. Men trots det, och trots alla de upp- och nedgångar som följer längs vägen, så fortsätter vi, enligt plan.

På Lysa brukar vi ju säga att smart sparande inte är så spännande och det är väl där analogin spricker då Linns skidskytte, i synnerhet denna säsong, är allt annat än ospännande.

  • En viktig grundpelare i sparande är sparhorisonten – ju längre du har sparat eller ju tidigare du börjar, desto större möjlighet har dina pengar att växa. Här känner jag att jag gärna hjälper till med att nå ut till en ännu bredare publik för att hjälpa andra att få upp ögonen för att börja spara så tidigt som möjligt och att tänka långsiktigt, avslutar Linn Persson.

Alla vi på Lysa önskar Linn Persson och hela landslaget all lycka framåt. Du kan följa Linn på hennes Instagram eller direkt när Vinterstudion sänder hennes tävlingar. Heja Linn!