Nyhet! Nu kan du dela och följa Lysakonton

2022-06-22

En efterfrågad funktion hos våra kunder har varit att kunna dela sina Lysakonton med andra och/eller följa någon annans konto. Så till er som har gemensam ekonomi, som sparar tillsammans till barn eller barnbarn, kompisresor eller som helt enkelt vill testa en nya funktion ihop med nära och kära – välkomna att dela och följa varandras Lysakonton.

Så här går det till:

1. Gå till "Delade konton"

Logga in på ditt Lysakonto och klicka på menyn med tre streck. Välj “Kundinfo” och därefter “Delade konton”. delakonto.001.jpg

2. Skapa inbjudan

Klicka sedan på “Skapa ny inbjudan”, välj det konto du önskar att dela och skicka en inbjudan. delakonto.002.jpg

3. Den inbjudna godkänner

Personen som du har bjudit in till att följa ditt konto får nu godkänna inbjudan. Du får ett mejl så fort hen har gjort det. delakonto.003.jpg

4. Du bekräftar

Nu återstår bara för dig att bekräfta den inbjudna som följare. Klart! Nu har du delat ditt konto 🎉 delakonto.004.jpg

3 snabba:

Vad innebär delat konto?
Delat konto är en funktion där du som ägare till ett konto ger någon annan behörighet till att se och följa kontot. Du står fortsatt som ensam ägare till kontot och kan närsomhelst välja att sluta att dela kontot.

Behöver personen jag bjuder till att följa mitt konto vara Lysakund?
Ja, hen behöver vara kund hos Lysa. I steget där du skickar en inbjudan kan du antingen skicka en direktlänk för att godkänna (givet att personen är kund), eller välja att bjuda in personen till Lysa som ett första steg (och då även få rabatt för att du bjuder in en vän till Lysa).

Vad kan följaren göra?
Följare kan bland annat se och följa innehav, utveckling samt hur mycket pengar som finns på kontot. Följare kan inte göra några ändringar, insättningar, uttag eller interna överföringar – det kan endast du som kontoägare göra.


Tack för era kloka idéer

Detta är en funktion som många av våra kunder har efterfrågat. Därför är det extra kul att få bjuda in er till att testa den första versionen. Som alltid är vi tacksamma för era synpunkter, idéer och feedback så att vi tillsammans kan utveckla funktionen och göra både den och Lysa i stort ännu enklare och bättre!