Så fixade Karl 9 års rabatt på Lysas avgift

2021-12-20

Vi älskar när våra kunder tipsar sina vänner om Lysa. Eftersom vi knappt gör någon reklam så växer Lysa genom rekommendationer. Ju fler vi blir desto lägre kan vi trycka ner kostnaderna. Såhär vid årets slut vill vi passa på att uppmärksamma en av 2021 års allra flitigaste tipsare.

"Våga prata ekonomi, pengar och sparande. Många är nyfikna och vill men tröskeln är hög. Just att Lysa har så låga avgifter, god riskspridning och är enkelt gör att tröskeln sänks."

Noak: Hej Karl! Du har alltså bjudit in 36 vänner under året och därigenom fått rabatt på Lysas avgift i hela 9 år (108 månader). En otrolig bedrift – grattis!

Karl: Nämen tackar!

Noak: Berätta, hur har du gått tillväga för att kunna värva så pass många?

Karl: Först och främst driver jag en blogg som handlar om ekonomisk frihet. Det är främst via den som jag tipsat mina läsare om Lysa. Utöver det har jag familj, vänner och grannar som är nyfikna på att starta ett sparande till sig själv, barn eller barnbarn. Då har jag tipsat om Lysa. Enkelt, billigt och bra riskspridning.

Noak: Berätta mer om dig – vem är du och hur ser ditt liv ut?

Karl: Jag är nyligen 40 år fyllda, bor i ett mindre hus i Malmö med min familj. Till vardags arbetar jag inom supply chain på ett medelstort företag. Privat driver jag min blogg som handlar att försöker dra ner på tempot i vardagen för att frigöra tid. Tid för projekt, nyfikenhet, träning, oavlönat arbete, familjen, vänner, resande, matlagning, uteinaturenfika, läsande, måleri, skrivande, läsning, trädgård och allt annat som ger oss mening och berikar våra liv.

Noak: Kul! Hur länge har du sparat med Lysa?

Karl: Den första insättningen gjorde jag i februari 2018, alltså snart fyra år sedan. Med några få månaders uppehåll för när vi byggde vår buffert i under våren 2018 har vi månadssparat hos Lysa varje månad sedan dess.

Noak: Vi är otroligt glada att du tipsar dina vänner om oss. Hur kommer det sig att du rekommenderar just Lysa till dina vänner?

Karl: Tre saker; enkelheten, låga avgifter, samt att indexfonder över tid är det, enligt mig, optimala sättet att investera. Du når långt, och faktiskt längre över tid än de flesta aktiva investerarna, utan i princip några förkunskaper. Just ja, en annan sak är att kursen bara uppdateras en gång om dagen. Det gör att man inte lockas att sitta och följa börsen.

Noak: Hur sparar du själv och vad har du/ni för sparmål?

Karl: Vi har ett konto hos Lysa med en fördelning om 100 % aktiefonder eftersom vi är långsiktiga. Målet för vårt sparande är att avkastningen (enligt 4% modellen) skall bära hela eller en större del av våra fasta kostnader. Detta för att frigöra tid för annat och möjliggöra andra jobbmöjligheter. Sedan når man nya aha-upplevelser allt eftersom. Bara det att slippa oroa sig för pengar, som vi redan uppnått, är fantastiskt. Ett sparande öppnar upp så många möjligheter och återbördar en stor del av kontrollen över livet till en själv.

Noak: Om du skulle ge några tips till oss andra som också vill bjuda in vänner och få rabatt, vad skulle det vara?

Karl: Våga prata ekonomi, pengar och sparande. Många är nyfikna och vill men tröskeln är hög. Just att Lysa har så låga avgifter, god riskspridning och är enkelt gör att tröskeln sänks. Att både värvaren och den värvade får lägre avgift är så klart ett plus och bör nämnas.

Noak: Ett nytt år står för dörren! Vad ser du fram emot mest 2022?

Karl: Åh, det är mycket! Spontant tänker jag på odlingssäsongen, utflykter och resor med familj och vänner.

Noak: Tack för i år, stort lycka till med odlingen och Gott Nytt År!

Karl: Gott nytt år och tack själva!

Så funkar Bjud in en vän

Bjud in en vän är en funktion som gör det enkelt och lönsamt att bjuda in vänner till Lysa. Som kund har du en unik länk som du kan dela direkt till dina vänner, antingen via mejl eller genom att kopiera och klistra in i meddelandetjänster eller varstand.

När din vän använder din länk och blir kund får ni båda flera månaders rabatt på Lysas avgift. Och du kan bjuda in hur många du vill – för varje ny vän som blir kund genom länken läggs det automatiskt på ytterligare månader med rabatt på ditt konto. Win-win – helt enkelt!

Du är alltid välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar, antingen genom att ringa oss på 08-525 035 70 eller genom att mejla till kontakt@lysa.se.